SOALAN LAZIM

Permohonan hendaklah dibuat melalui kaedah dalam talian on-line dengan melayari laman web www.politeknik.edu.my

Pemohon diminta membeli nombor PIN untuk mengakses e-Borang, di mana-mana Bank Simpanan Nasional (BSN) dengan harga RM10.60.

TIDAK, Politeknik METrO Betong Sarawak (PMBS) adalah sebuah institusi pengajian tinggi yang bernaung di bawah Jabatan Pengajian Politeknik, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Word Based Learning adalah suatu kaedah pembelajaran yang melibatkan pelajar di industri secara langsung. Kaedah ini akan membolehkan pelajar mempelajari kursus-kursus tertentu secara langsung dari industri. Pelajar akan didedahkan dengan kemahiran terus dari industri dengan bantuan tenaga pengajar dari institusi dan industri.

PMBS menawarkan dua program iaitu Diploma Pengurusan Pelancongan dan Diploma Kewangan dan Perbankan.

TIDAK, PMBS tidak menawarkan kemudahan penginapan kepada pelajar. Namun, terdapat tempat untuk sewaan pelajar berhampiran dengan PMBS.

YURAN PENGAJIAN : RM200 Setiap Semester.

BAYARAN PELBAGAI : Anggaran RM600.00 bagi pelajar semester pertama sahaja.

BIASISWA/PINJAMAN Pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)

A comprehensive approach to organizing and operating an education system that is focused in and defined by the successful demonstration soft learning sought from each student.

Blended learning merupakan kaedah pembelajaran yang mana mengabungkan antara pembelajaran tradisional dan penggunaan teknologi komunikasi seperti Internet untuk tujuan pembelajaran.

 

Penafian | Dasar Privasi Dan Keselamatan
Versi Mobile | Versi Desktop
Paparan terbaik: Firefox versi 40 atau versi Chrome 40 ke atas pada resolusi 1280x720px dan lebih.

Hak Cipta Terpelihara © 2016 Politeknik METrO Betong Sarawak. Direka oleh Unit ICT PMBS

Pilih Bahasa

Carian

Daftar Masuk